Code №
    
          >
№ 4179 - Без такса поддръжка! Двустаен апартамент в най-желания квартал на Несебър, Черно Море!
 
Несебър
Площ:55 m2
Стаи: 2
Етаж:3
Степен:под ключ
37999 €

Предлагаме Ви, много изгодно четири апартамента в най-желания квартал на Несебър, Черно Море!Апартаментите са разположени на втори, на трети етаж има 2, и на четвъртия етаж, като всеки е с площ 55 кв. метра. Имотите са двустайни, състоят се от коридор, хол с кухня, спалня и баня с тоалетна. Подът в коридора е гранитогрес, а в хола и спалнята от ламинат от висок клас. Апартаментите ще бъдат завършени до ключ от строителя, всеки апартамент има тераса. Сградата има акт 16 и най-важното е, че няма такса подръжка!Квартал Черно море има отлична инфраструктура: детска градина, нов обществен плувен басейн, детски и спортни площадки, игрища, магазини, кафенета, ресторанти, транспортът - всички е наблизо. Мястото е тихо. Апартаментът е удобен, както за почивка, така и за целогодишно живеене.БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА!БЕЗ КОМИСИОННА!Огледи по всяко време.

20КМ 5min 1min
Имотът се намира в Несебър

Несебър е един от най-древните градове на Европа. Основан е преди повече от 5 хиляди години. Несебър може да се разделина две малки части: Новият Несебър, в който се намира голямата част от съвременните градове и хотели и достигащ  до Слънчев бряг  и Старият Несебър, разположен на удивително крадив малък полуостров.
Несебър е и едно от най-посещаваните места на българското черноморско крайбрежие. Това уютно и приказно градче на север от Бургас еразположен върху скалист полуостров с дължина 850м и ширина 300м, свързан с брега посредством тясна ивица земя. На входа на града, гостите са посрещнати от очарователната стара мелница. Покритите с павета улички, добре запазените средновековни църкви и дървени постройки от 19в придават на Несебър  особено очарование. В наши дни Несебър е включен в списъка на световното културно наследтво. От 1983г той се намира под егидата на ЮНЕСКО , а от 1956 г. Несебър е обявен за град-музей.

Интересни са своеобразната архитектура на несебърските къщи и останките на 40-те живописни църкви, разположени в старата част на града. В Несебър по неповторим начин се съчетават крепостните стени на тракийците, жилищните сгради от елинистичната епоха, средновековните църкви и къщи от Възраждането.

Забележителности

Старите църкви на това живописно градче са едни от най-крсивите в България и са причудлива смесица от български и гръцки архитектурни традиции. Четири от тях са превърнати в худжествени галерии и са отворени за посетители, а действащата „Света Богородица” е известна със своята чудотворна икона. Всяка година срещу 15 август, в Деня на Дева Мария, вярващите прекарват нощта в църквата с надежда за изцеление.

История на Несебър

Основаното от траките в края на 2 век преди Христа селище на малкия полуостров н Черно море, през 72 гт. Пр. Хр. е завзето от римляните.  Селището, което тогава е било наричано Месембрия, бързо се превръща във важен търговски център. През 680 г. той се издига до ранга на епископски град. Управителите на града се сменяли бързо и често: за владение над града претендирали и византийският имперетор , и българските князе. През 811 г. градът е завладян от българския хан Крум, който го преименувал в Несебър..
Периодът на най-голям разцвет на града бил при българите.

Църквите на Несебър са  потресаваща каменна хроника, защото в тях е запечатана бурната история на страната, която в късното Средновековие попада за 500 години под османско владичество.

Най-краткият път  към миналото на България преминава през древните порти на Несебър и двете петоъгълни кули на входа. Като оставим това мощно съоръжение, ще се окажем в лабиринта от улички, където като че ли времето е спряло. Над здравите каменни зидове на долните етажи /някога те са били винарски изби и мазета/, се извисяват дървените надстройки: жилищни домове, балкони, покриви, украсени с резба и разнообразни релефи. Тези плътно притиснати една към друга къщи в черноморското градче Несебър, са устояли на бурите на времето. Заедно с  десетте църкви, тези красиви къщи за истински паметници на културата на България.

 

А може би ще ви хареса
№ 1143 Каварна
Площ: 100 m2
Стаи:
37 000 €
№ 1188 Слънчев бряг
Площ: 69 m2
Стаи: 2
37 400 €
№ 3800 Свети Влас
Площ: 42 m2
Стаи: 1
37 900 €
№ 1211 Слънчев бряг
Площ: 47 m2
Стаи: 2
38 500 €
№ 1217 Слънчев бряг
Площ: 65 m2
Стаи: 2
37 400 €
№ 1233 Сарафово
Площ: 59 m2
Стаи: 2
38 350 €
Ако имате въпроси , моля попълнете формата:
Задължително попълнете e-mail:
Име и фамилия:
E-mail:
Телефон:
Ваш въпрос:

+359 988 955 917     office@modaproperty.ru