Code №
    
          >
№ 3742 - Къща за продажба в гр. Котел, изгодна цена!
 
Бургас
Площ:0 m2
Стаи:5-6
Етаж:2
Степен:
15500 €

Къщата се намира в центъра на Котел на 2 етажа: първият етаж - зала и 4 стаи, с вътрешно стълбище за втория етаж - на 2 етаж голям салон с 4 стаи. Обща застроена площ -144 кв.
М. Поправен покрив / сръбски плочки / Подът е в двора. Къщата е на гредата. Има вътрешен ремонт на голяма къща - нова ел. Инсталация, тавани - гипсокартон, гипсова шпакловка. Къщата е построена през 1950 година.
Лятна кухня - хол и 3 стаи. 52 квадратни метра, построена през 1962 г. / трябва да бъде ремонтирана /.
Външна баня и тоалетна - 11 кв.м
двор - 287 кв.м
Отделно електромер и водомер на двете къщи
KOTEЛ
В живописната долина на Колесница се намира град Котел. В миналото днес е бил литературен и бунтовен център на Ренесанса, значим културно-исторически град, една от 100-те национални атракции. Котел се намира в Източна България, на 49 км североизточно от Сливен и на 37 км южно от Омуртаг. Той е на път за стратегически проход през източната Стара планина, който оформи историята на града значително. Първото му писмено изявление датира от 1486 година
В Котел Берг има много природни забележителности - пещери (пещера "ледник", "невероятна" Пещера на Раковски, която се крие), странни скални образувания (Kuminen Stein) водопади. Тук се намира резерват "Орлица", който покрива древната гора на буков мъх, скала, Орлица "- гнездене на Златния орел, източниците на река Медвенска ... В село Боринци има още един резерват - "Керсенлика", който се простира само в естествена стара горска гора в Източна Стара планина.

В допълнение към Котел има няколко важни селища с културна и историческа стойност. Тук се намират Жеравна на 14 км южно от Котел (Архитектурен резерват) с Медвен - на 12 км югоизточно (има 120 паметник на културата) с Катунище (около 60 паметника) ..

Магнетизмът на Котел и околностите му е осезаем, възбужда и събужда чувство за гордост. Красивите посетители могат да се насладят на своите културни и образователни празници в много ханове, вили, хотели и автентични таверни.
В Стария Български град има много забележителности, музеи и красиви пейзажи - борови гори, красиви реки, планини, гори, язовири и панорамни гледки.

Имотът се намира в Бургас

Бургас

Обща информация: Бургас е вторият по големина град на Българското Черноморие и два пъти е избран за най-добрият град за живеене в България. Разположен в най-отдалечената западна част на Бургаския залив на 390 км източно от София. Малката надморска височина на крайбрежието е спомогнала за формирането на три лагуни, които са в непосредствена близост до града. Атанасовското, Бургаското и Мандренското езера са известна туристическа дестинация и впечатляват посетителите с околната си среда и естествената си красота. Градът е разположен между морето и първите две езера. 

История: В античността Бургас е бил малък римски град, наричан Деултум. По-късно е бил известен като Дебелт, което служи за име на днешното село Дебелт. През Средновековието е била издигната малка крепост, наречена Пиргос. Тя е била използвана като наблюдателница. През 17 век Бургас получава сегашното си име. Оттогава градът се разраства и се развива като търговски и индустриален център, но е най-известен, заради туристическите си обекти. Днес Бургас е вторият по големина черноморски град и четвърти по брой на населението в България, след София, Пловдив и Варна. Бургас е отправна точка към главните черноморски курорти Несебър, Созопол, Дюни, Елените и много други.

националната култура и духа на Черноморското крайбрежие. 
За да опознаете града, ви препоръчваме да започнете от регионалния исторически музей.
Забележителности : В Бургас и околностите му има множество забележителности, които представят ван през 1925 г. и днес в него се помещава археологическият отдел с богата колекция от находки от времето на античните черноморски колонизатори. Изложени са керамични съдове, предмети от ежедневието, антични монети, бижута, инструменти и макети на древните селища. Има също и експозиция, проследяваща модерната история на България.

 
Художествената галерия е основана през 1945 г. и представлява зали, в които са показани творби на български и чуждестранни художници и икони, рисувани от възрожденски зографи. 
Морската градина е прекрасно място, където жителите и гостите на града могат да се разходят и да отпочинат сред прекрасната природа и морския въздух. Паркът е разположен на възвишение на брега и е покрит с красиви цветни лехи, дървета и скулптури. В границите на парка има казино, малък зоопарк и летен театър, който е домакин на годишните международни фолклорни фестивали. 
Централният плаж се намира точно под Морската градина. Към него води прекрасно стълбище, обвито в зеленина.
Катедралата „Св. Св. Кирил и Методий” е друга забележителност, която привлича с възхитителните си фрески и олтара с уникални дърворезби. 

Етнографският музей също заслужава специално внимание. Интересна е колекцията от традиционни кукерски маски, типични носии и ритуални атрибути, както и видео залата, в която се прожектират исторически и етнографски филми.

Експозициите в природонаучния музей дават представа за геоложкия състав на района, както и за местната флора и фауна. Показани са повече от 1000 вида насекоми и влечуги, както и защитени видове. 
Филхармонията, операта, драматичният и кукленият театър допринасят за културната атмосфера на града.

Бургас е домакин на много фестивали и празнични чествания. През април са дните на класическата немска и австрийска музика. В края на май е международния фестивал на детските хорове, през май и юни се състои фестивалът на малките театрални форми – „Театър в кутия”. Триседмичният фестивал на оперната и класическата музиката е през юли, международният фолклорен фестивал и седмицата на изкуствата за деца са през август. Международният поп и джаз фестивал „Бургас и морето” е през септември, а фестивалът на латиноамерикански танци е през декември. 

Транспорт:Летище „Бургас” е отворено за вътрешни и международни полети. Полетът до столицата София отнема 40 мин. Градът е свързан със всяка точка от страната чрез републиканската пътна мрежа. 

Околности: Бургаското езеро е най-голямото естествено езеро в България с площ от 27.6 квадратни километра и дълбочина до 1.3 м. Езерото е обитавано от различни видове, сред които 60 вида риби, 60 безгръбначни и 254 вида птици. В езерото гнездят много пеликани, ибиси и чапли. 

Атанасовското езеро е разположено между летището и града. Тук гнездят много прелетни и морски птици. Наблизо има биосферен резерват. Езерото предлага благоприятни условия за риболов, плуване и отдих. 

Мандренското езеро е разположено на 10 км южно от града и също е важен орнитоложки резерват с огромни птичи популации през лятото. В езерото са се формирали красиви малки лагуни и е отлично в място за отдих. 

Островът Св. Анастасия е на 6 километра югоизточно от града. На острова има отлично запазена стара църква, която впечатлява с архитектурата си. 


 Минералните бани са на 13 км северозападно от града по посока Айтос. Останки от римски град, наречен „Аетос” са били открити в близост до минералните извори. Мястото е известно заради лечебната си кал. 

Парк „Отманли е на 15 км от Бургас близо до нос Чокалия. Заема площ от 6000 декара сред гъста гора. Има ловен резерват и бунгала за почивка.

А може би ще ви хареса
№ 1076 Свети Влас
Площ: 35 m2
Стаи: 1
15 999 €
№ 1083 Пампорово
Площ: 32 m2
Стаи: 1
15 900 €
№ 1088 Пампорово
Площ: 42 m2
Стаи: 1
16 500 €
№ 1097 Пампорово
Площ: 25 m2
Стаи: 2
15 900 €
№ 1126 Слънчев бряг
Площ: 32 m2
Стаи: 1
14 900 €
№ 1175 Слънчев бряг
Площ: 47 m2
Стаи: 2
16 500 €
Ако имате въпроси , моля попълнете формата:
Задължително попълнете e-mail:
Име и фамилия:
E-mail:
Телефон:
Ваш въпрос:

+359 988 955 917     office@modaproperty.ru