Code №
    
          >
№ 4300 - Красив двустаен апартамент с чудесна цена в Несебър!
 
Несебър
Площ:48 m2
Стаи:2
Етаж:1
Степен:
33000 €

Предлагаме двустаен апартамент в красив комплекса от затворен тип в гр. Несебър. Апартаментът е с площ от 48 м2, разположен на партерния етаж комплекс, предназначен за постоянно пребиваване и лятна ваканция. Намира се в нов, тих жилищен район на историческия град Несебър. Кварталът се намира в непосредствена близост до пясъчния плаж и градската инфраструктура, а именно: банки, хранителни и зеленчукови магазини, автобусни спирки, училище, детска градина, барове, ресторанти и др. Важно е градът да работи целогодишно, животът да не спират през зимата, а през лятото градът цъфти още повече.

На пешеходно разстояние от комплекса има пясъчни дюни (защитени от Червената книга) и красив парк, който води до плажа. Районът около сградата е оборудван и асфалтиран. В непосредствена близост има аптека, автобусна спирка, магазин и охраняем паркинг. Мястото е тихо и спокойно - за любителите на семейството и комфортен живот. Също така, територията е красиво озеленена, красив, зелен парк с декоративни дървета, цветя, детски площадки и алеи пред комплекса е предпоставка за спокойна семейна почивка.От комплекса по всяко време можете да стигнете пеша до центъра на градовете Несебър и Равда, като използвате пешеходните пътеки, свързващи двата града.

Цена 33 000 евро

БЕЗ КОМИСИОННА

Имотът се намира в Несебър

Несебър е един от най-древните градове на Европа. Основан е преди повече от 5 хиляди години. Несебър може да се разделина две малки части: Новият Несебър, в който се намира голямата част от съвременните градове и хотели и достигащ  до Слънчев бряг  и Старият Несебър, разположен на удивително крадив малък полуостров.
Несебър е и едно от най-посещаваните места на българското черноморско крайбрежие. Това уютно и приказно градче на север от Бургас еразположен върху скалист полуостров с дължина 850м и ширина 300м, свързан с брега посредством тясна ивица земя. На входа на града, гостите са посрещнати от очарователната стара мелница. Покритите с павета улички, добре запазените средновековни църкви и дървени постройки от 19в придават на Несебър  особено очарование. В наши дни Несебър е включен в списъка на световното културно наследтво. От 1983г той се намира под егидата на ЮНЕСКО , а от 1956 г. Несебър е обявен за град-музей.

Интересни са своеобразната архитектура на несебърските къщи и останките на 40-те живописни църкви, разположени в старата част на града. В Несебър по неповторим начин се съчетават крепостните стени на тракийците, жилищните сгради от елинистичната епоха, средновековните църкви и къщи от Възраждането.

Забележителности

Старите църкви на това живописно градче са едни от най-крсивите в България и са причудлива смесица от български и гръцки архитектурни традиции. Четири от тях са превърнати в худжествени галерии и са отворени за посетители, а действащата „Света Богородица” е известна със своята чудотворна икона. Всяка година срещу 15 август, в Деня на Дева Мария, вярващите прекарват нощта в църквата с надежда за изцеление.

История на Несебър

Основаното от траките в края на 2 век преди Христа селище на малкия полуостров н Черно море, през 72 гт. Пр. Хр. е завзето от римляните.  Селището, което тогава е било наричано Месембрия, бързо се превръща във важен търговски център. През 680 г. той се издига до ранга на епископски град. Управителите на града се сменяли бързо и често: за владение над града претендирали и византийският имперетор , и българските князе. През 811 г. градът е завладян от българския хан Крум, който го преименувал в Несебър..
Периодът на най-голям разцвет на града бил при българите.

Църквите на Несебър са  потресаваща каменна хроника, защото в тях е запечатана бурната история на страната, която в късното Средновековие попада за 500 години под османско владичество.

Най-краткият път  към миналото на България преминава през древните порти на Несебър и двете петоъгълни кули на входа. Като оставим това мощно съоръжение, ще се окажем в лабиринта от улички, където като че ли времето е спряло. Над здравите каменни зидове на долните етажи /някога те са били винарски изби и мазета/, се извисяват дървените надстройки: жилищни домове, балкони, покриви, украсени с резба и разнообразни релефи. Тези плътно притиснати една към друга къщи в черноморското градче Несебър, са устояли на бурите на времето. Заедно с  десетте църкви, тези красиви къщи за истински паметници на културата на България.

 

А може би ще ви хареса
№ 1106 Свети Влас
Площ: 63 m2
Стаи: 2
33 500 €
№ 4106 Свети Влас
Площ: 60 m2
Стаи: 2
33 500 €
№ 1117 Свети Влас
Площ: 52 m2
Стаи: 1
32 400 €
№ 1130 Слънчев бряг
Площ: 0 m2
Стаи:
33 333 €
№ 1141 Варна
Площ: 0 m2
Стаи: 3
32 500 €
№ 3220 Свети Влас
Площ: 60 m2
Стаи: 2
32 400 €
Ако имате въпроси , моля попълнете формата:
Задължително попълнете e-mail:
Име и фамилия:
E-mail:
Телефон:
Ваш въпрос:

+359 988 955 917     office@modaproperty.ru